Полезна информация

Грижа за вашите мебели

Няма нищо по-добро от това да поръчате изработка на мебели за дома или офиса по поръчка.

Независимо какви са вашите мебели, без значение дали е луксозен скрин, маса в дизайнерски стил, обикновена маса от махагон за трапезария, или пък модерна елегантна масичка за кафе, вие сте длъжни да ги поддържате, за да им се радвате дълго време. Прочетете простите насоки и съвети за поддръжка на мебели, които ще ви дадем.

Петна и драскотини по мебелите…

Помните ли преди време, когато вашето дете по невнимание направи огромни драскотини по повърхността на масата в трапезарията? Или когато вашия приятел, когото бяхте поканили на кафе, изпусна една чаша направо върху масата за кафе? Е, няма проблем! Едно от най-добрите качества на мебелите от плоскости е, че те са лесни за поддръжка и лесно можете да възвърнете първоначалното им състояние и блясък.

Малките наранявания или драскотини обикновено могат да бъдат скрити с купена от магазина паста против надрасквания на мебели. За по-големи наранявания, ще трябва да опитате с флумастер или с боя за обувки, съвпадаща с цвета на вашите мебели.

Отървете се от досадните петна от вода върху плоскостите, като ги оставите да изсъхнат, а след това използвайте препарат за полиране на мебели.

А какво да кажем за восъчната свещ, така красива докато гори? Но без да забележите, оставя следи по повърхността на току-що монтираните нови мебели! Изчакайте, докато восъкът изстине, след което го покрийте с лед от хладилника, да точно така, лед от хладилника – за да може восъкът да стане много твърд и чуплив. След това можете да го отстраните внимателно с пластмасова шпатула или например с дървена кухненска бъркалка за готвене.

За да избегнете сериозни проблеми например с холните си мебели, моля, постарайте се да не са позиционирани на пряка слънчева светлина, не поставяйте саксии с цветя отгоре, водата от тях може да се разлее случайно и да повреди вашата мебел. Също така, ако става дума за кухненска мебел, избягвайте да мокрите с вода участъците, където има съединяване на плоскостите и от където може да се получи просмукване и разрушаване на материала.

Когато имате гости у дома, използвайте покривка за масата в трапезарията, независимо, че се гордеете с новите си мебели по поръчка и ваш дизайн, така избягвате възможното нараняване на повърхността с приборите за хранене или деформирането на плоскостта от сервирането на топли ястия, които биха нарушили повърхността, на която са поставени.

Използвайте подложки под всяка чаша, която поставяте на масичката за кафе в хола, или на масата в кухнята или трапезарията, така избягвате получаването на грозни следи като пръстени от чашите и евентуални водни петна.

Правилна грижа и почистване на мебелите

Почиствайте и полирайте по възможност всяка седмица вашите мебели с препарати за мебели. Така вие удължавате живота им и поддържате красивия им вид. Внимавайте с използването на евтини препарати или пък такива, съдържащи силикон или ацетон. Ацетонът може да причини трайни видими петна.

Редовното почистване е много важно особено за маси за кафе или маси за хранене в кухнята, където има храни и напитки. Ако имате разсипана храна, първо почистете с мека гъба, след това можете да използвате разтвор от сапун и вода като леко почистващо средство за мебели.

Сега вече сте подготвени да се грижите добре за новите си мебели. И не се ядосвайте ако не успеете да премахнете напълно някое петно от чисто новата си холна маса, все пак при употреба захабяването е неизбежно. Ако с времето сметнете, че мебелите ви се нуждаят от освежаване, можете да се обърнете към нас, с радост ще ви помогнем незавизимо дали става дума за скрин, холна масичка, етажерка, бюро или маса за трапезария, или пък за цялостно реновиране на кухня, а може би търсите и нови мебели за офиса, ние сме на ваше разположение!